South Villa

Rezidencijalni objekt

Izazov

U gradnji ove obiteljske kuće, stambene površine 1600 m2, sudjelovali smo od samog početka gradnje. Klijent je došao sa svojim željama o jednostavnom upravljanju sa rasvjetom i roletama, te nije imao predodžbu da u rješenje možemo integrirati i audio/video opremu, grijanje/hlađenje, te sustave sigurnosti. S obzirom na veličinu i kompleksnost objekta, te visoka očekivanja klijenta, pravi je izazov bio napraviti rješenje kojim će se moći jednostavno koristiti sam klijent, ali i ostali stanari što uključuje i malu djecu.

Predloženo rješenje

Tijekom cijelog planiranja izgradnje kuće, usko smo surađivali sa klijentom, arhitektom i dizajnerom interijera. Dogovoreno rješenje je sadržavalo sljedeće:

- Dizajn rasvjete i jednostavno upravljanje
- Automatizaciju roleta i zavjesa
- Multiroom audio sustav u svakoj sobi, koji će pohraniti glazbenu kolekciju klijenta koja broji preko 350 albuma glazbe
- Sustav kućnog kina u dnevnom boravku i glavnoj spavaćoj sobi
- Multiroom video sustav koji će pohraniti kolekciju BluRay i DVD filmova koja broji preko 800 naslova
- Automatizacija grijanja, hlađenja i rekuperacije zraka
- Automatizacija svih sigurnosnih sustava
- Pokrivenost cijelog objekta bežičnim internetom vrhunske kvalitete

Rezultat

Sam rad na objektu predstavljao je pravo zadovoljstvo za sve članove naše ekipe. Prilikom rada, klijent je uvidio što sve možemo učiniti na jednostavnom upravljanju ovom kućom, pa su dodatne želje svakodnevno pristizale. Krajnji rezultat je nadmašio očekivanja klijenta, što nas je činilo posebno sretnima.

Ovo je bilo prvo ovakvo iskustvo za samog klijenta, od sada nije potrebno koristiti 5 daljinskih upravljača kako bi se upalio sustav kućnog kina, nego samo jedan, koji je izuzetno jednostavan za uporabu. Također, klijentu je osigurano upravljanje zidnim ekranima osjetljivim na dodir. Klijenta je posebno učinilo sretnim upravljanje svim sustavima putem iPhone i iPad uređaja. Od sada, svi korisnici mogu upravljati putem svog pametnog telefona svim segmentima sustava, bez obzira dali se nalaze u samoj kući ili na nekoj udaljenoj lokaciji, bilo gdje u svijetu.

O zadovoljstvu klijenta najviše govori njegova želja da se ovakav sustav ugradi u ostale stambene objekte, na čemu već radimo.Održavanje

S obzirom da se radi o izrazito velikom objektu , te veoma velikom sustavu, naš tim za održavanje sustava posjećuje ovu kuću jednom godišnje, prema ugovoru o održavanju.

Tim posjetom pregleda cjelokupni sustav te se napravi preventivni servis, kako bi klijent narednu godinu bezbrižno i bez smetnji koristio sustav.