MI VJERUJEMO DA TEHNOLOGIJA TREBA BITI KORISNA, JEDNOSTAVNA I LIJEPA

U našem portfoliju referenci nalazi se priličan broj luksuznih jahti od 40 do 100 metara, koje rade na našim sustavima. Posjedujemo sva znanja i iskustva koja su potrebna u instalaciji sustava kroz novogradnju jahti, ali isto tako i za refit brodova. Naša kvaliteta je prepoznata u vise europskih brodogradilišta

TEHNOLOGIJA BUDUĆNOSTI – DANAS

Postoje razne mogućnosti kako gledati i slušati razne sadržaje, lako se koristiti njima te uživati na Vašoj jahti. Naš tim dizajnera će pomno razmotriti Vaše želje te odabrati adekvatnu opremu koja odgovara mogućnostima i budžetu.

Audio/Video

U mogućnosti smo povezati sve sustave Vaše jahte u jedan jedinstveni, koji je izuzetno jednostavan za upravljanje. Od tog trenutka svi će biti u mogućnosti upravljati svim segmentima preko jednostavnog Touch Screena ili tableta, bez obzira na dob ili sklonost tehnologiji.

Smart sustav

U mogućnosti smo ponuditi razna iskustva kućnog kina. Od jednostavnih sustava do vrhunskih kina koja će dati savršeno iskustvo gledanja filmova, koncerata i sportskih sadržaja. Naš tim je radio neka od najboljih kućnih kina u Europi, što nam daje sve potrebno iskustvo za savršen rezultat.

Kućna kina

Naši stručnjaci posjeduju sve potrebne dozvole za instalaciju vrhunskih sigurnosnih rješenja. Shodno potrebnoj razini zaštite, naši stručnjaci izrađuju rješenje koje će najbolje zaštiti Vašu jahtu. Među našim referencama nalaze se mnoge luksuzne jahte vile i ambasade.

Sigurnost

Kako bi interijer učinili lijepim, potrebno je iskoristiti ljepotu rasvjete. Naši svjetlosni dizajneri će kreirati rješenje koje odgovara interijeru, a stručnjaci za automatizaciju će učiniti jednostavno upravljanje koje Vam omogućava da promijenite ambijent u potpunosti samo jednim klikom.

Dizajn rasvjete i upravljanje

Upoznajte savršen balans između rasvjetnih rješenja i prirodnog svijetla, uz motorizirane, po potrebi i automatizirane, rolete i zavjese. Takva rješenja će poboljšati komfor Vaše jahte, ali i sačuvati vrijedne predmete od neželjenog izlaganja suncu u određeno vrijeme dana.

Dizajn i kontrola sjenila

Imati pristup internetu iz svakog kutka Vašeg plovila, danas je već standard. Osim toga, učiniti ćemo da svi vaši povjerljivi podaci ostanu na sigurnom, te da Vaša obitelj i gosti ima siguran pristup internetu.

Mreža

Gotovo svaki naš projekt sadrži segment po kojem je unikatan. Kada upoznate što smo sve u mogućnosti napraviti, izraziti ćete nam Vaše želje. Naš tim stručnjaka će razviti posebno rješenje, po mjeri zadatka. Izrada rješenja po mjeri za nas predstavlja poseban izazov i zadovoljstvo.

Integracija po mjeri

Elektroinstalacije i strukturno kabliranje su kralježnica Vašeg sustava, na koju spajate sve komponente Vašeg doma. Takve instalacije moraju biti pravilno postavljene, testirane i spremne za sadašnje i buduće sustave Vašeg doma.

Strukturno kabliranje

OD VAŠE IDEJE DO REALIZACIJE

Mi činimo razliku u na Vašoj jahti, pretvarajući obična plovila u nešto zaista posebno. Od jednostavnih projekata do najzahtjevnijih, u mogućnosti smo ponuditi sustav koji savršeno odgovara Vašim zahtjevnim i željama. Od prvih konzultacija do samog završetka, sa Vama smo u svakom koraku, kako bi smo postigli upravo ono što Vi želite.

Konzultacije s klijentom

Prvi korak je sastanak sa jednim od naših specijalista kako bi smo razumjeli Vašu viziju o projektu, Vaš životni stil i zahtjeve. Ovaj korak je ključan kako bi smo dobili informacije kako će se koristiti pojedini prostori, te da ponudimo opcije koje bi ispunile Vaša očekivanja. Prezentiramo mogućnosti proizvoda koje biramo, te razloge zašto ih biramo. U ovoj fazi prezentirati ćemo Vam primjere nacrta te kako bi se projekt trebao razvijati.

Idejno rješenje

Koristeći smjernice napisane kroz prijašnje konzultacije, naši dizajneri će osmisliti sustav koji udovoljava svim zahtjevima I zadanim parametrima. Za projekt se odabire isključivo oprema koja je već testirana I ocjenjena od strane naših inženjera.

Glavni projekt

Kada odlučite da je System Integrator izvođač na Vašem projektu, tim projektanata će razraditi projekt do posljednjeg detalja, kako bi se cjelokupni sustav uspješno implementirao. Dio naših projekata su i dijagrami ožičenja, detaljni nacrti za inženjere koje rade na projektu, nacrti mehaničke opreme, kalkulacije o težini i dimenziji opreme, izračuni očekivanog oslobađanja topline iz opreme kako bi smo predvidjeli adekvatnu ventilaciju, te mnogi drugi bitni detalji koji će omogućiti nesmetan rad Vašem sustavu.

Upravljanje projektom

Naš Projekt Menadžer će voditi projekt od početka do samog završetka. Njegov glavni zadatak je isporučiti projekt unutar zadanog vremena i budžeta. Kao voditelj tima, upravljati će ljudima iz naših odjela dizajna, inženjeringa, instalacije i programiranja. Naš Projekt Menadžer je u stalnom kontaktu sa ostalim izvođačima na projektu kako bi se uskladila dinamika i plan izvođenja radova. Osim toga, Projekt Menadžer će redovno slati izvješća klijentu, kako bi klijent bio stalno informiran o napretku projekta.

Kabliranje sustava

Strukturno kabliranje je kralježnica Vašeg sustava. Stoga, dizajniramo infrastrukturu kabela kako bi smo izbjegli sve smetnje, te Vaš objekt učinili spremnim za buduće nadogradnje. Kada su svi kabeli položeni ispravno, završni priključci se postavljaju od strane naših tehničara, uz nadzor Projektnog Menadžera.

Konfiguracija sustava

Vaš sustav se sastavlja i programira u našem sjedištu, gdje je pozvan sam klijent ili njegov predstavnik kako bi se prezentirao rad sustava. Na taj način klijent može odmah vidjeti kako će sustav raditi, te se otvara mogućnost eventualnih promjena prema klijentovim željama, kako bi se u potpunosti ispunila klijentova očekivanja. Na ovaj način, uvelike smanjujemo potrebno vrijeme za uspješnu instalaciju na objektu.

Instalacija sustava

Nakon što su svi potrebni kabeli položeni i testirani, vrijeme je da dostavimo opremu na objekt te instaliramo sustav. A/V izvori i oprema za automatizaciju se postavlja u Rack sustav izrađen po mjeri projekta, postavljaju se svi zvučnici I televizije, vodeći pri tome računa o najvišoj razini urednosti.

Programiranje

Programer će staviti sve elemente Vašeg sustava na jedinstven panel za upravljanje koji može biti dio Vašeg sustava, ili što je nasa čest slučaj, biti će omogućeno upravljanje putem Vašeg tablet uređaja ili smartphone-a. Samo programiranje se sastoji od dva levela. Programer prvo obavlja pisanje složenog programa koji znači niz akcija koje se trebaju obaviti uz samo jedan Vaš pritisak tipke, npr. pritiskom određene tipke upaliti će se Vaš TV i sustav kućnog kina, ugasiti će se sva potrebna svijetla, spustiti određene rolete te se zaključati ulazna vrata. Drugi dio programiranja je podešavanje samog korisničkog sučelja prema Vašim individualnim željama.

Održavanje

Iako koristimo isključivo odabrane i kvalitetne proizvode u našim projektima, naši sustavi ipak zahtijevaju određeni oblik održavanja. Nakon što jamstveni rok proizvoda isteče u mogućnosti smo Vam ponuditi ugovor o održavanju, kako bi ste nesmetano i bez brige u potpunosti uživali svoj sustav.

Izazov

U ovom slučaju, System Integrator je bio kontaktiran od strane kapetana jahte. Kapetan je iznio probleme sa radom Audio/Video opreme, te komplicirano upravljanje takvim sustavom. Zahtjev je bio da se sredi gužva sa kabelima sustava, te da se sustav dovede do veoma jednostavnog upravljanja, kako bi svi gosti mogli samostalno upravljati multimedijalnim sadržajima i sustavima kućnog kina.

Poseban izazov je bio raditi na jahti koja je prije nekoliko godina izgrađena, jer nismo poznavali stvarno stanje kabelske infrastrukture, a projektna dokumentacija broda ne sadrži stvarno izvedeno stanje instalacija.

Predloženo rješenje

Naš Projekt Menadžer predložio je da se izlaskom naših inženjera na samu jahtu utvrdi pravo stanje postavljenih kabela, te da se prema tome izradi projekt kako bi naši tehničari znali što od potrebne infrastrukture imamo na raspolaganju, te što je potrebno dodati.

Prijedlog je sadržavao zamjenu određene opreme za onu koja je predviđena za takve projekte, koja je kompatibilna sa sustavima za jednostavno upravljanje. Kao rješenje integriranog sustava odabrali smo renomiranog svjetskog proizvođača Control4. Kapetan se složio sa prijedlogom, pa smo se dali na posao.